Verzekeringen

Elke VvE dient verzekeringen af te sluiten om de risico's te ondervangen die gepaard gaan met het instandhouden van het complex en het met elkaar samenleven.

In elk geval zullen VvE's een opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering dienen af te sluiten. Vaak bestaat ook behoefte aan een bestuurdersaansprakelijkheids-, een rechtsbijstands- en soms ook een ongevallen of vrijwilligersverzekering. Regelmatig krijgen wij de vraag van VvE's offertes voor verzekeringen aan te vragen of verzoeken om het bestaande verzekeringspakket onder de loep te nemen en na te gaan of de verzekeringen elders tegen gunstiger prijzen en/ of voorwaarden kunnen worden ondergebracht.

Gelet op regelgeving van de AFM (autoriteit financiele markten) gelden echter strikte beperkingen voor partijen die actief zijn op de verzekeringsmarkt en de markt voor overige financiƫle producten. Wij verwijzen u naar bijgaande publicatie van de AFM:

Bekijk publicatie

Branchevereniging

Dit betekent dat VvE beheerders niet zomaar verzekeringen mogen afsluiten namens VvE's. Als beheerder zijn wij aangesloten bij de Branchevereniging VvE beheerder (BVVB). Voor u als VvE betekent dit dat wij wel voor u mogen 'bemiddelen' bij een aanvraag verzekeringen maar niet nader mogen 'adviseren'. Zo mogen wij voor u bij diverse (door u te bepalen) partijen offertes aanvragen en de verzekeringen afsluiten. Wij mogen u evenwel geen 'offertevergelijk'  maken dan wel u adviseren een keuze te maken voor een bepaalde verzekeraar.

Vergunningnummer

Het collectief vergunningnummer AFM-12043832 en het KIFID nummer 300.016421
 
In de link kunt u lezen wat dat concreet betekent.

Ga naar BVVB

Wij helpen u graag! Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel ons of stel direct uw vraag.

Bel ons Mail ons